Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Bemutatkozás

A Zugló Önkormányzata által kiemelten támogatott ZEFI a nevezett pályázatban foglalt programjai 2018. október 1. és 2020. szeptember 30. között valósulnak meg.

2020.10.01-től fenntartási időszakba léptünk. A járványügyi helyzetre való tekintettel Irodánk online formában folytatta tovább tevékenységeit. A pandémia ideje alatt továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a primer prevenciós tevékenységeinkre, melyek nem csak az elkerülhető halálozást befolyásolhatják, hanem az egészségben eltöltött évek számát is.

A magyar lakosság egészségi állapota jelenleg elmarad Magyarország társadalmi-gazdasági fejlettsége alapján elvárható szinttől. A daganatos és szív-érrendszeri betegségek mellett a mentális megbetegedések előfordulása is nagyarányú, mely tényezők összességében nagy betegségterhet jelentenek az ország számára. A felsorolt betegségek jelentős hányada vezethető vissza a helytelen életmódra, ezért a lakosság egészségmagatartásában jelentős javulást szeretnénk elérni.

A ZEFI intézményi hátteret biztosít a betegségmegelőzési, egészségfejlesztési tevékenységhez oly módon, hogy aktívan működtetik, tartós helyi hálózatba integrálják az egészségfejlesztési tevékenységet végző szervezeteket.

Átfogó célunk, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, továbbá a fejlesztés járuljon a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához és a krónikus betegségek megelőzéséhez.

A ZEFI munkáját dietetikus, gyógytornász, mentálhigiénés és népegészségügyi szakemberek, szakorvosok segítik. A felsorolt szakemberekkel és a háziorvosokkal együttműködve lépünk fel az egészségtelen táplálkozás, túlsúly, mozgásszegény életmód és a szenvedélybetegségek káros hatásai ellen.

Reméljük a jövőben lesz lehetőségünk Önökkel is együttműködni a közös célunk, a kerület lakosainak egészségének növelése érdekében.

Várjuk Önöket!