Életmód

6 alkalmas Meseterápia indul egyedülálló nőknek

Nők a mesében

MESETERÁPIA sorozat nőknek (6 alkalmas)

INDUL: 2020. február 12. 17:00 óra

Időpontok: kéthetente szerdánként 17:00-18:30 óra között

Helyszín: ZEFI, Hermina út 7. 2. emelet Tanácsterem

Egyedülálló vagy és szeretnél társat magadnak?

Szeretnél meséken keresztüL rálátni saját működésedre?

Várjuk azokat a zuglói egyedülálló nőket, akik szeretnének közelebb kerülni Önmagukhoz, és érdeklődnek a művészet- és meseterápia iránt.

Dohányzás leszokást támogató csoport indul

A dohányzás leszokást támogató programunk folytatódik!

Amennyiben régóta fontolgatja, hogy szeretne leszokni a dohányzásról s megvan Önben az elhatározás, akkor mi ebben támogatjuk.

2020.02.20-án indul a következő leszokást támogató csoportunk, ahová várjuk a káros szenvedélyüktől megszabadulni kívánó zuglói lakosokat.

A programot a Tüdőgondozóval és a Dohányzás Leszokást Támogató Ambulancia együttműködésével valósítjuk meg.

Helyszín: Uzsoki Kórház Tüdőgondozó (1145 Bp, Amerikai út 50.)

 

Daganatos és érszűkületes beteget is kiszűrtek

Zuglói lapok tudósítása:

Több mint kétszázan vettek részt a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda által szervezett Őszbúcsúztató egészségnapon. Az Örs vezér terei rendelőben tizennyolcféle szűrővizsgálatot végeztek el ingyenesen a jelentkezőkön.

A november utolsó hévégéjén megrendezett program iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés. Bizonyos vizsgálatokra – mint például az EKG, vagy a nyaki érszűkület,- illetve pajzsmirigy ultrahang – napokkal korábban elkeltek az időpontok.

Az októberi látás hónapja alkalmából szervez rendezvényt a ZEFI

2008 óta az októberi hónap a látás hónapja. Ez egy egész Európára kiterjedő kezdeményezés, amely akciókkal, ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az érdeklődőket.

A külvilágból érkező információk 80%-ban veszi fel és továbbítja a látás érzékszerve. Ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, elengedhetetlen szüksége az éleslátás, hiszen fontos, hogy jól lássunk a precíz munkavégzésben, a sportban, a felelősségteljes közlekedésben. A romlott látás korrigálható szemüveggel vagy lencsével.

Elindult a Súlyfosztó klub

Zuglói lapok tudosítása:

Kalóriaszámolás helyett vegyes, változatos étrendet kell követni, nincs tiltott étel, csak kerülendő mennyiség – ez az egyik fő irányelve a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda szeptember 16-án indult, ingyenes Súlyfosztó klubjának.

Dietetikus, pszichológus és edző is segíti a résztvevőket, akik az első alkalom előtt testanalízisen vettek részt. Imre Etelka dietetikus hangsúlyozta, az életmódváltó program elsősorban mennyiségbeli diétán alapul.

Oldalak