Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

A Föld napját ünnepelték a zuglóiak

2019.07.19.

ZUGLÓI LAPOK tudosítása: A környezettudatosságot előtérbe helyező gyermek- és felnőtt programok, valamint színes kulturális műsorok várták az Újvidék téren megrendezett Föld napjára ellátogatókat április 27-én.

Az önkormányzat rendezvényén megjelenteket Karácsony Gergely polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a Föld napja alkalmából másfél hétre lezárták a Szugló utca Újvidék téri parkot átszelő szakaszát, hogy kipróbálják, milyen a terület autóforgalom nélkül. Ha a kezdeményezés tetszik a lakóknak, állandósulhat a gépjárműmentes állapot.

A színpadi programot a Meseház Óvoda pedagógusainak előadása nyitotta, majd az óvoda tánccsoportja adott műsort. Az apróságok után az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Aranylurkók-, illetve Aranymálinkó Tánccsoportja lépett a porondra. Ezt követően Héjja Hanna énekelt, majd a Napraforgó Óvoda Süni és Katica csoportja szórakoztatta a közönséget.

A pódiumműsor szünetében Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője és Kovács Zs. Zsuzsa invitálta a vendégeket az Újvidék tér fái közé ismereterjesztő barangolásra. A sétát követően Mikó Alexandra Dance mix workoutjával folytatódott az előadás. A zuglói Föld napja program a Mező együttes fellépésével, illetve a különböző vetélkedők díjainak átadásával zárult.

A színpadi bemutatón túl az Ökojátszóház és Kézműves Foglalkoztató, az AZTA! Közösségi Kézműves- és Barkácsműhely, valamint a helyi szervezetek játékos foglalkozásai várták a gyerekeket. A felnőttek a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda munkatársaitól prevenciós tanácsokat kaphattak, míg a Samodai József Helytörténeti Műhely sátrát felkeresők kvízjátékban vehettek részt. A Zuglói Kenyérközösség, a Zuglói Kertbarátok Köre, illetve a ZUG – Közösségi Kertekért Egyesület pedig bio termékkóstolót és bemutatót tartott.

A kerületi ökoiskolák közül jelen lévő Dr. Mező Ferenc Általános Iskola, az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium, valamint a Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium szórakoztató programokkal várta a gyerekeket. A MIZuglónk program standjánál pedig az Újvidék téren átvezető út lezárásáról mondhatta el véleményét a lakosság.

A rendezvény ideje alatt az Arany János Általános Iskolában szelektív hulladékgyűjtést tartottak, ahol újságpapírt, PET-palackot és műanyag kupakot lehetett leadni.

 

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo