Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

A májtisztítás a hosszú élet egyik titka

2019.07.19.

ZUGLÓI LAPOK tudosítása. Napi egy csésze galagonya-, csipke-, és kisvirágúfüzike-tea, kétnaponta ugyanennyi tejoltógalaj-tea, háromnaponta egy bögre diólevél-, mezeikatáng- és kakukkfű-, hetente egyszer pedig egy pohár egynyáriüröm-tea a bükki füvesember egészségének és hosszú életének titka. A 91 éves Szabó Gyuri bácsi a Zuglói Civil Ház csaknem kétszáz fős közönsége előtt osztotta meg tapasztalatait és javaslatait.

Hihetetlen energiával és humorral tarkítva, mintegy másfél órán keresztül, állva tartott előadást az ismert gyógynövény- specialista, akit a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda szakemberei hívtak meg a kerületbe. Szabó Gyuri bácsi nagymamája előírásai alapján, négyéves korától iszik gyógyteákat. Mint mondta, ő is jár orvoshoz, de kizárólag állapotban van a szervezete. A bükki füvesember szerint a legfontosabb a betegségek megelőzése. – Nem szabad hagyni, hogy tönkremenjen a szervezetünk! Egy héten kétszer egy-egy bögre csalánlevél-teakeverékkel mindenképpen ki kell tisztítani magunkból azt a sok vegyi anyagot, amit nap mint nap önkéntelenül is magunkhoz veszünk. Ha valaki sokáig akar élni, akkor minden héten innia kell egy csésze májtisztító teát – gyermekláncfüvet, mezei katángot vagy egynyári ürömöt – is. Emellett muszáj elfogyasztania napi két liter vizet, hogy a vesék is el tudják látni méregtelenítő funkciójukat. A harmadik nagyon fontos megelőzési technika, hogy hagyjuk méregteleníteni a verejtékmirigyeinket. Izzadjunk tudatosan, ha kell, a szobában, télikabátban ülve – magyarázta Gyuri bácsi.

A gyógynövények szakértője azt is elárulta, hogy napi két-három csésze diófalevél-tea hatékonyan kezel több ráktípust, de az egynyári üröm, a fehér fagyöngy és a körömvirág főzete is orvosolhat bizonyos daganatos betegségeket. Kiemelte, hogy saját 180/90-es vérnyomását galagonyateával csökkentette és tartja rendben, az ingadozó vérnyomásra viszont a fehérfagyöngy-tea fogyasztását javasolja. Szabó Gyuri bácsi véleménye szerint a koleszterinszintet csak 8-9 mmol/l értéknél kell csökkenteni, akkor azonban inkább tyúkhúrteával, mint gyógyszerrel. – Magyarországon nagyon levitték az elfogadható koleszterin értéket, 5,2 mmol/l-re. Ezenfelül gyógyszert írnak fel, csakhogy a tabletta károsítja a májat, amire újabb orvosságot kell szedni. Ráadásul az agykérgünk egy része koleszterinből áll. Ha nem jut elég utánpótláshoz, akkor alakulhat ki az Alzheimer- kór, illetve a Parkinson- kór. Svédországban az elfogadható érték 6,4 mmol/l, Izraelben 7,3 mmol/l. Ott sokkal kevesebb az említett két betegség is – tudtuk meg a természetgyógyásztól. A bükkszentkereszti fitoterapeuta a nők hormonháztartásának rendben tartására, a menopauza tüneteinek enyhítésére a szurokfűteát, a menstruáció beállítására a cickafarkteát ajánlotta, míg a férfiak leggyakoribb problémájára, a prosztatagondokra a kisvirágúfüzike- tea fogyasztását javasolta, megelőzésként is. – Ha már kialakult egy betegség, és gyógyteával sikerült megállítani, nagyonfontos, hogy soha nem szabad abbahagyni az adott gyógynövény fogyasztását, maximum csökkenteni az adagot – emelte ki Szabó György. A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programon személyes tanácsadásra, vásárlásra és különböző szűrővizsgálatokra is lehetőség volt. Mivel május a vérnyomásmérés hónapja, a Zefi szakembereinél ezt az értéket lehetett ellenőriztetni, illetve stressz- és szeretetnyelvteszteket kitölteni.

megelőzés

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo