Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Az újrahasznosításról tartottunk gyerekeknek programot

2019.12.10.

November 20-án rendeztük meg az Újrahasznosítás jegyében a “Ne dobd ki, használd fel kreatívan” nevű rendezvényünket Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvánnyal karöltve. A rendezvénynek a Zuglói Ifjúsági Centrum adott otthont.

A programon résztvevő gyermekek megismerhették a mindennapjaink során használt anyagok, a papír, a műanyag és a textil teljes életciklusát, illetve arra is kitértek az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány munkatársai, hogy honnan érkeznek hozzánk ezek az anyagok és milyen természeti erőforrásra van szükség ezek legyártásához. Felhívták a figyelmet arra is, hogy mi döntünk arról ezeket az anyagokat és a belőlük készült tárgyakat szemétként vagy hulladékként kezeljük-e. Ennek a kettőnek a különbségéről beszélgettek is a gyerekekkel. Szó esett a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, a következő lépésről, az újrahasznosításról is. Az alapítványtól érkező munkatásak két kisfilmmel is készültek, amelyben a farmer és a kupak útját dolgozták fel. Ezekután következett a mini újrahasznosító műhelyekben való foglalkozásokat, ahol közösen a gyerekekkel készítettek el tárgyakat textilből és papírból. Az egyik foglalkozáson papír újrahasznosítással karácsonyfa díszek készültek, amelyekbe magokat szórva megőrizhetjük a karácsony szellemét egészen húsvétig, amikor is a díszt elültethetjük. A másik műhelyben textilhulladékból készítettek sálat a gyerekek, amelyet azonal tudtak is hordani.

A rendezvény végén a gyermekek ajándékot kaptak a ZEFI-től, egy fürdéshez használható, forgatható homokórát, amelynek segítségével vizet spórólhatnak, ha figyelik vizet spórolhatnak meg, mert tudják figyelni mennyi idő telt el a fürdés kezdete óta.

 

környezetvédelemkörnyezettudatosság

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo