2021.07.23.
Hoztunk nektek egy nagyon finom csicseriborsós ragut rizzsel.
A hozzávalók a következők:
-4 ek olaj
-nagy fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek currypor
-200 g rizs
-2 db konzerv csicseriborsó (2 x 400 g)
-só, bors
-1 mk chilipehely
-400 ml kókusztejszín/kókusztej
-200 ml víz
-1 csokor friss koriander vagy petrezselyem a tetejére.
Elkészítés módja:
Az olajon alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymákat. Megszórjuk a curryporral, elkeverjük benne a rizst, a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet, majd felöntjük a kókusztejszínnel/kókusztejjel és a vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Kb. 25 perc az egész
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo