2021.12.17.
Mai finomságunk:
Eszterházy pohárdesszert liszt és cukor nélkül
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg eritrit
- 20 dkg darált dió
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
https://www.naturreform.hu/eleskamra-bourbon-vanilias...
(én ezt használtam)
- 8 dkg eritrit (porrá darálva)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- rum ízlés szerint
Díszítés:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé (nálam wavel)
- 3 dkg cukormentes fehér csokoládé
Leírás
A tésztához a tojásfehérjéket a eritrittel kemény habbá verem. Hozzáforgatom a diót.
Sütőpapíros formába öntöm és 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütöm, majd a pohárnak megfelelő méretű, kör alakú darabokat vágok a tésztából.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot főzök, kicsit kihűtöm. A vajat a porrá darált xilittel habosra kavarom, majd hozzákeverem a pudinghoz. Ehhez jön a darált dió, végül rummal ízesítem.
A lapokat a pohárba rétegezve megkenem a krémmel. A legfelső lap tetejére jön a díszítés. Az étcsokit és a fehér csokit megolvasztom kis kókuszolajjal, majd a fehér csokit felkenem a lapra. Amíg még nem szilárdult meg, gyorsan köröket rajzolok csigavonalban haladva a torta közepétől indulva az olvasztott étcsokival egy habzsák vagy kivágott sarkú nejlonzsák segítségével. Utána gyorsan fogpiszkálóval csíkokat húzunk: felváltva haladunk belülről kívülre, kívülről belülre, és így tovább. Végül fél diószemekkel díszíthetjük.
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo