Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Daganatos és érszűkületes beteget is kiszűrtek

2019.12.10.

Zuglói lapok tudósítása:

Több mint kétszázan vettek részt a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda által szervezett Őszbúcsúztató egészségnapon. Az Örs vezér terei rendelőben tizennyolcféle szűrővizsgálatot végeztek el ingyenesen a jelentkezőkön.

A november utolsó hévégéjén megrendezett program iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés. Bizonyos vizsgálatokra – mint például az EKG, vagy a nyaki érszűkület,- illetve pajzsmirigy ultrahang – napokkal korábban elkeltek az időpontok.

– Több olyan páciens volt nálunk, akiknek bár semmilyen panaszuk nem volt, a pajzsmirigyükön göböket láttunk. Őket továbbküldtük a megfelelő szakrendelésre – mondta dr. Fried Zoltán főorvos. – Jött hozzánk például egy hölgy, akit a tavalyi egészségnapon szűrtünk ki. Őt azóta már megműtötték, de most is találtunk nála eltérést.

Alig regisztráltak viszont új beteget az EKG és a prosztata szűrésen, valamint a vércukormérések során. Utóbbiak közül csak olyanoknál állapítottak meg magasabb értékeket, akik egyébként is diabetológiai gondozás alatt állnak, vagy bőségesen étkeztek a vizsgálat előtt.
A csontsűrűség mérésnél azonban több mint tíz páciensnél kaptak kritikus értékeket, a rejtett érszűkület vizsgálatnál pedig nyolc betegnél jelzett az elfogadhatótól eltérő számot a boka-kar index.

A szűrővizsgálatokon kívül az érdeklődők részt vehetettek különböző tanácsadásokon, előadásokon, tornákon, és egészséget ételeket, valamint cukormentes édességeket is megkóstolhattak az egészségnapon.

 

egészségegészségmegőrzésszűrővizsgálat

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo