Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Elindult a praxisközösség Zuglóban

2019.04.08.

Nyolc háziorvos, négy védőnő, egy dietetikus, egy gyógytornász, egy egészségpszichológus, egy népegészségügyi koordinátor, nyolc praxisnővér és három egészségfelelős a tagja az ingyenes egészségügyi szolgáltatást nyújtó praxisközösségnek. A részt vevő háziorvosok felmérik a pácienseik egészségügyi állapotát, ha szükséges, megadják nekik a megfelelő szakember (például dietetikus, gyógytornász) közvetlen elérhetőségét, majd időpont egyeztetés után személyes találkozások alkalmával beszélik meg az érintettek, hogy mit kell tenniük egészségük megóvása, javítása érdekében.

A praxisközösség március 26-i megnyitóján Karácsony Gergely polgármester azt mondta, az elmúlt időszakban sok pozitív dolog történt az egészségügy területén a kerületben. – A lehető legtöbbet kell tennünk azért, hogy az egészségügy az egészségről szóljon, ahhoz pedig elengedhetetlen az alapellátás megerősítése. Ha az rendben van, akkor nagy baj nem lehet – fogalmazott. Rámutatott, hogy a most induló praxisközösség és a már működő Zuglói Egészségfejlesztési Iroda is az egészségmegőrzést, a betegségek megelőzését támogatja.

Dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa arról beszélt, hogy kevés olyan kerület van, ahol az ellátás mindhárom szintje (alapellátás, járóbeteg ellátás, kórház) megtalálható, a megelőzésnek pedig egyéni és populációs szinten is nagy szerepe van. A zuglóiaknak a háziorvosnál és a járóbeteg szakrendeléseken is segítenek a rizikófaktorok meghatározásában.

A program szakmai vezetője, dr. Kismarczi Gergely háziorvos hangsúlyozta, a praxisközösség egyik legfontosabb eleme az egyéni állapotfelmérés, a személyre szabott egészségmegőrzés. Céljuk, hogy a leendő páciensek lakóhelyükhöz közel juthassanak egészségügyi többletszolgáltatásokhoz.

A megnyitón, amelyen részt vett mások mellett Hajdu Flórián alpolgármester, Pécsi Diána, dr. Varga Péter önkormányzati képviselő, valamint Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, Gitidiszné Gyetván Krisztina népegészségügyi koordinátor az elhízásról és a dohányzásról, valamint dr. Losonczi László gyermekorvos a gyermekkori elhízásról tartott előadást.

A praxisközösség háziorvosai:

A PRAXISKÖZÖSSÉG HELYSZÍNEI:

telefon: 273-2640 

e-mail:  praxiskozosseg@zuglo.hu

honlap: praxiskozosseg.zuglo.hu

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo