Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Imádod a nokedlit? Itt egy egészségesebb verzió receptje!

2021.11.16.

Nem tudom, ki hogy van vele, de ami miatt mindig elcsábulok, az a nokedli.

A mai napra Bence gyakornokunk olyan receptet hozott, amivel nem kell csalónapot behúznunk.

Íme:

Egészségesebb tojásos nokedli ecetes salátával

Hozzávalók:

Nokedli:

-40 dkg Graham liszt

-6+6 db tojás

-víz -só

-15 dkg vaj

Saláta:

-saláta (jég vagy fejes)

-víz -ecet -só -édesítő

Elkészítés:

Nokedli: Tegyünk fel egy lábosba vizet forrni. A lisztet keverjük össze a tojással ( 6db), sóval és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggassuk ki a nokedlit.

A kiszaggatott adagokat körülbelül 1-2 percig főzzünk, majd szűrjük le. Ha kész a nokedli, akkor tegyük félre. A maradék tojásokat (6db) pici sóval verjük fel.

A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, öntsük rá a nokedlit, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást és addig keverjük míg lágy rántotta szerű állapotot nem kapunk.

Saláta: A salátát szedjük levelekre, egy tálba öntsünk vizet, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót, ecetet és édesítőt. Tegyük bele a leveleket és hűtőben hagyjuk kicsit állni.

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo