2021.09.30.
Zabkását legtöbbször csak zacskóból, forró vízzel felöntve készítünk. Egy gyors reggeli. Azonban ha egy kicsit több időd fordítunk rá, akár hétvégén, 20 perc alatt egy krémes, egészséges és ízgazdag reggelit varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók:
• 50g aprószemű zabpehely
• 300 ml folyadék (víz/növényi tej)
• 2 kiskanál holland kakaópor
• édesítő (csepp/datolya/szirupok)
• banán
• bogyós gyümölcsök
• mogyoró
Elkészítés:
A zabot a folyadékkal feltesszük forrni. Amikor felforrt, takaréklángra vesszük, és 3-5 percig hagyjuk épphogy rotyogni.
Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk pihenni 8-10 percig.
Ez idő alatt felvágjuk hozzá a gyümölcsöket. Szedret, barackot, epret, almát, banánt, mind tehetünk rá, ami éppen van otthon.
A zabkásába ezután belekeverjük az édesítőnket és a kakaóport, majd egy tálba öntjük.
Ezt feldíszítjük a gyümölcsökkel, egy kis mogyorót, mandulát szórunk rá, és kész is a tápláló reggelink.
Ne féljünk fűszernövényeket is belevinni a dologba! Jelen esetben a bazsalikom, de a menta is remekül illik hozzá.
Egészségünkre!
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo