Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Irodánk jelenleg online működik, kérjük kérdés esetén az alábbi e-mail címen keressenek minket: zefi@zesz.hu

Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Irodánk jelenleg online működik, kérjük kérdés esetén az alábbi e-mail címen keressenek minket: zefi@zesz.hu

Kurkumás kenyér: így készítsd el!

2021.11.29.

Ismeritek a kurkumát?
Tudjátok, hogy mire és hogyan lehet felhasználni főzésnél?
Íme egy érdekes recept: Kurkumás kenyér

Kenyér:
A kenyér a magyarok egyik legalapabb élelmiszere. A szupermarketekben kapható, tartósítószeres, élesztős fehérkenyerek nem tartoznak az egészséges kategóriába. Otthon sütve viszont könnyen egészségesebbé tudjuk tenni, illetve új dolgokat is kipróbálhatunk.
Például a vízbe tehetünk 1 teáskanál kurkumát, így ilyen szép színe lesz a kenyérnek.
• 500g kenyérliszt
• 300g víz
• 10g só
• 20g friss élesztő
• 5g kurkuma
• 2 ek olivaolaj
Recept:
Az élesztőt felfuttatjuk a kurkumás vízben, majd beleszitáljuk a lisztet és a sót. Összedolgozzuk a tésztát, a végén az olajat is belegyúrjuk. 45 percig kelesztjük, majd cipóvá formázzuk, megint hagyjuk pihenni 30 percet, és ismét formázunk egyet rajta. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és süssük a kenyeret 45-50 percig, amíg a kívánt színt és állagot el nem éri.