Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Október 4-én nyílik a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

2018.11.09.

A Hermina úti szakrendelőben nyílik az az egészségfejlesztési iroda, mely az egészségmegőrzésében nyújt majd segítséget a kerület lakóinak. Az önkormányzat a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív program 90 millió forintos támogatásából valósítja meg és működteti az irodát. A pályázati program két évre szól, a támogatásból megújul a szakrendelő tanácsterme és két másik helyiség. Ehhez hasonló iroda már több tucat található az ország kisvárosaiban, ezek tapasztalatait is figyelembe vette a ZESZ a sikeres pályázat elkészítésekor.

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda (ZEFI) a háziorvosokkal együttműködve, népegészségügyi szakemberek bevonásával lép majd fel az egészségtelen táplálkozás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, valamint a szenvedélybetegségek káros hatásai (dohányzás, alkohol és kábítószer használat) ellen. A munkát dietetikusok, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek és szakorvosok segítik.

Az iroda bejelentkezés alapján fogadja majd az állapotfelvételre vagy tanácsadásra jelentkezőket, de a ZEFI részt vesz majd a kerület valamennyi rendezvényén, illetve külön egészségnapokat is szervez a zuglóiaknak. Emellett rendszeres, életvitelszintű testmozgást és táplálkozást ösztönző közösségi programokat is szervez a kerület lakosai számára. Az iroda az életmódváltó program keretében állapotfelméréseket, táplálkozási és életmód-tanácsadást, hipertónia-, diabétesz-, lisztérzékeny klubokat, gyógytornászok által koordinált tornákat, dohányzásleszoktató tréninget, kiégés és életkészség tréninget, gyalogló klubot és szülőklubot tervez. Az állapotfelmérések eredményétől függően a programban részt vevő személyt háziorvoshoz vagy egyéb szakemberekhez irányítják. Az iroda a Zuglói Egészségmegőrző Modell folytatásaként segítséget nyújt, hogy még több embert be lehessen vonni a különféle prevenciós szűrőprogramokba.

Az új iroda segíteni fogja a kerületben működő egészségmegőrzéssel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket és klubokat is.

zefi

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo