2021.12.28.
Ünnepi menü Bence gyakornoktól
Pulled Pork sütőben
7 ek pirospaprika
4 ek frissen őrölt bors
3 ek só
2e k chilipor
2.5 kg sertéslapocka
1 dl mustár
2.2 dl bbq-szósz
Leírás:
-A paprikából, a borsból, a sóból, a chili és a száraz pácot keverünk. Vízzel lemosott, leszárított lapockát gondosan megkenjük a mustárral, majd megszórjuk a szárazz páccal, és rá is nyomkodjuk. Végül folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
-Más nap a sütőt előmelegítjük 100-110 fokra. A húst fedeles jénai tálban vagy alufóliával körbetekert mély tepsiben a sütőbe toljuk kb. 5 órára. Miután kérgesre sült, rányomkodjuk a maradék száraz pácot, beecseteljük a szükség esetén hígított BBQ-szósszal, majd változatlan hőfokon sütjük további 4-5 órát. Levesszük az alufóliát és utána kb. 30 percig pihentetjük. Végül két villával szálasra bontjuk, és összeforgatjuk a szaftjával.
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo