2021.07.23.
A forróságban jól esnek az egyszerű, gyorsan elkészíthető, könnyed ételek.
A mai recept töltött padlizsán egy kicsit másképp
Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes padlizsán
1 db paradicsom
1 csomag sonka (elhagyható)
1 csomag sajt
1 gerezd fokhagyma
Só, bors,
4 ek olívaolaj
1 tk morzsolt bazsalikom
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, hosszában fél centinként bevágjuk a szárig. Az olívaolajat sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal összekeverjük és megkenjük vele a padlizsán lapokat. A sajtot, paradicsomot felszeljük és megtöltjük vele a padlizsánt. Én egyébként félbevágtam a padlizsánt és úgy vagdostam be, sokkal kezelhetőbb volt.
Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Közben félidőben a fokhagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk, majd a padlizsánokra szórjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo