2021.08.06.
Ebben a nyári melegben kiváló ebéd vagy vacsora lehet egy könnyed, zsenge zöldborsóból készült krémleves, amely akár hidegen is fogyasztható. A recept a következő:
Hozzávalók 2 adaghoz:
• 200 g zöldborsó
• 1 fej vöröshagyma + 2 gerezd fokhagyma
• 1 közepes méretű krumpli
• ízlés szerint adható hozzá brokkoli is
• 2 dl kókusztejszín
• só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés: A hagymákat vízen vagy kevés olajon üvegesre pároljuk, utána mehet hozzá a borsó, a felkockázott krumpli és a brokkoli is. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd alacsony lángon lefedve puhára főzzük őket. Menet közben fűszerezzük a levest, majd a tűzről levéve 1 dl kókusztejszín hozzáadásával botmixer segítségével krémesre turmixoljuk, a maradék 1 dl-t pedig díszítésként a leves tetejére locsoljuk. Teljes kiőrlésű kovászos kenyérrel tálalva isteni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo