Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Általános iskoláknak egészségfejlesztő programok

Mind Európában és mind hazánkban egyre magasabb arányban vannak jelen a krónikus megbetegedések, mint az elhízás, szív-érrendszeri betegségek, cukorbetegség, légzőszervi rendellenességek, valamint a daganatos megbetegedések, hipertónia, vagy a metabolikus szindróma. Ezekkel a kórállapotokkal egyre gyakrabban találkozunk gyermekek esetében is.

Ezért fontos, hogy már a gyermekkorban nagy hangsúlyt fektessünk a prevencióra, az egészség tudatos életmódra nevelésre, hiszen a gyermekkor a megfelelő időszak arra, amikor megtaníthatjuk nekik, hogy fontos az egészségünket megőriznünk, felhívni figyelmüket koruknak megfelelően a fizikai és mentális egészség megőrzésére. A testmozgás mellett a helyes étkezési szokásokra és annak pozitív hatásaira, a stresszkezelésre, a dohányzás és a szerhasználat (alkohol, drog) káros hatásaira, a megfelelő test-, és szájhigiéné elsajátítására, az önbecsülés fontosságára, valamint, hogy ezekért szükséges mindennap tennünk. Hogy ezek mind megvalósuljanak irodánk teljes körű egészségfejlesztési programokat kínál az Általános iskolák számára.

A programokról bővebb információért keressenek minket a (06 1) 465 38 95 telefonszámon vagy a zefi@zesz.hu e-mail címen. Amennyiben érdekli iskolájukat a program, jelentkezni is a feltüntetett elérhetőségeken tudnak.