Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

Munkahelyi egészségfejlesztés

Szeretné támogatni a munkavállalóit, hogy egészségesek és fittek legyenek, de nem tudja hogyan?
Mi segítünk!

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda 2018. októberében indult útjára azzal a céllal, hogy a kerület lakosai számára a fizikai és mentális egészség területén megelőző, prevenciós célzatú foglalkozásokkal, programokkal és rendezvényekkel szolgáljunk.

Tevékenységünket kifejezetten Zugló területén végezzük és kiemelt célcsoportunk közé tartoznak a munkahelyi dolgozók, hiszen fontos őket a fennálló munkahelyi és egyéb megterhelésekkel szemben ellenállóbbá, és egészségesebbé tenni.

 

Ajánljuk Önnek/Cégének INGYENESEN igénybe vehető komplex egészségnevelési programcsomagjainkat, amelyek a következők:

- Kiégés elleni tréning

- Stresszkezelő tréning

- Fizikális egészség programsorozat

- Munkahelyi torna

- Munkahelyi egészségnap

A programokról részletesebben az alábbiakban olvashat:

 

1. Kiégés elleni tréning

A kiégési szindróma tünetegyüttest jelöl, amely hosszú távú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében jön létre, fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár.

A hétköznapi munkahelyzetekben a környezetünkre adott reakcióink, a feszültség kezelésére kialakultak mintázataink. A tréning segítségével lehetőségük van arra, hogy megtapasztalják, hogy ezek a személyes megküzdések mennyire tudatosak, és mennyire fejleszthetők. Olyan szellemiségben dolgozunk, ahol a kiégést nem kerülendő rossz állapotként kezeljük, hiszen életünk során többször kerülünk ilyen helyzetbe, hanem azon dolgozunk, hogy megelőzhessük kialakulását. Fontos a rugalmas terhelés, a személyes problémák figyelembevétele, a nem túl szigorú szabadságolási rendszer kialakítása.

A tréning a következő témaköröket járja körbe interaktív formában:

- Én és a munkám

- Kiégés – ahogy én tapasztalom

- Kapcsolataim – work-lifebalance

- Időkezelés – önirányítás

- Erőforrásaim

- Kiégés személyes akcióterv kidolgozása

Kiégés megelőzés tréningünk maximum 16 fő részvételével vehetők igénybe, egy egész napos (8-16 óráig tartó) vagy 2x4 órás program keretén belül.

Tréningjeinket pszichológus, mentálhigiénés szakember tartja.

 

2. Stresszkezelés tréning

Külső környezeti distressz és a szervezetünkből jövő belső stressz források alakítják életünket. Ezeket fontos korán felismerni, tudatosítani, hiszen ezek veszélyeztetik a munkavállaló pszichés, mentális vagy fizikai állapotát. Szakembereink gyakorlatokkal és stresszel kapcsolatos adaptív megküzdési stratégiákkal segítik a résztvevőket, hogy majd ezeket a mindennapjaikba beépítve hosszútávon szokássá tudják alakítani, megküzdve így a stresszel.

 

A tréning a következő témaköröket járja körbe interaktív formában:

- Külső- belső stressz hatásai, kezelése

- Megküzdés és megküzdési stratégiák

- Én és a stressz

- Komfortzóna - gyakorlat

- Önértékelés, önbecsülés

- Gondolatok ereje

- Célok

A stresszkezelő tréningünk maximum 16 fő részvételével vehetők igénybe, egy egész napos (8-16 óráig tartó) vagy 2x 4 órás program keretén belül.

Tréningjeinket pszichológus, mentálhigiénés szakember tartja.

 

3. Fizikális egészség programsorozat

Az egészségünket nagyban meghatározza az életmódunk, aminek számtalan tényezője van. Fizikális egészség programsorozatunk a következő egészséggel kapcsolatos területre tér ki:

- táplálkozás

- mozgás

- rekreáció

- személyes higiéné

- újraélesztés

- szűrések fontossága

- függőségek a hétköznapokban

A programsorozatban szereplő témák legfontosabb információit interaktív módon adjuk át az érdeklődőknek. Lehetőség van a komplex programsorozatot kérni, amely egy 4 órás program keretén belül tud megvalósulni, illetves amennyiben Önöknél 1-1 téma lenne érdekes, ebben az esetben arra is van lehetőség, hogy csak ezek legyenek érintve. Ebben az esetben a tréning hossza függ a választott témá(k)tól.

A programot népegészségügyi és az adott témában jártas szakemberek (gyógytornász, edző, dietetikus, háziorvos, pszichológus, mentálhigiénikus) tartják.

 

4. Munkahelyi torna

Az irodai munkavállalók, akik mindennap 8 órát töltenek az íróasztaluk mellett, adott esetben a monitor előtt ülve, azoknak az ülőmunka nem csak a mozgásszervekre veszélyes, hanem a belső szervekre is rossz hatással van. Ezek további egészségügyi megbetegedéseket rejthetnek magukban és nem csak hosszútávon, hanem már korábban is jelentkezhetnek. Ahhoz, hogy szervezetünkben ne induljanak el a káros folyamatok, fontos, hogy az ülések mellett figyelmet fordítsunk a testünk átmozgatására, rendszeres testmozgásra.

Ehhez, amennyiben igényük van rá, irodánk 6-10 alkalmas mozgás programokat (jóga, gerinctréning) tudunk kínálni Önöknél helyben, egyeztett időpontban a dolgozók részére.

 

5. Munkahelyi egészségnap

Amennyiben a szűréseket és állapotfelméréseket helyezi inkább előtérbe a tréningekkel szemben, erre is van lehetőség. Helybe visszük Önökhöz ezeket a szolgáltatásokat, amennyiben erre van igényük. Az egészségnap alkalmával a következő szolgáltatásokat kínáljuk:

- vérnyomás mérés

- vércukor mérés

- rejtett érbetegség vizsgálat

- látás vizsgálat

- táplálkozási tanácsadás

- mozgás tanácsadás

- önismereti tesztek (stressz teszt, szeretetnyelv teszt)

- emlő önvizsgálat tanulás

- újraélesztés

- teljes test analizálás

- BMI meghatározás

- tüdőkapacitás mérés

- torna

- előadások

A tréningeknél a helyszín választható. Lehetőség van a Hermina úti Szakrendelőben, vagy az Önök munkahelyére kitelepülve megtartani a programokat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen bizalommal a zefi@zesz.hu e-mail címen vagy a 0670/501-5414 telefonszámon.